Gresskarkake

Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 4 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts muskat
  • ½ ts salt
  • 2 dl rosiner
  • 4 egg
  • 200 g TINE Meierismør
  • 1 appelsin , kun skall
  • 2 ss appelsinjuice
  • 500 g gresskar , revet
  • Glasur

  • 250 g TINE Kremgo’® Naturell
  • 85 g TINE Meierismør , romtemperert
  • 150 g melis
  • 1 appelsin , kun skall
  • 1 dl appelsinjuice
  • 100 g gresskar , i terninger
  • 50 g TINE Meierismør
  • 3 ss sukker

Slik gjør du

Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt.

Glasur

Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Tips!

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.
12
Porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 4 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts muskat
  • ½ ts salt
  • 2 dl rosiner
  • 4 egg
  • 200 g TINE Meierismør
  • 1 appelsin , kun skall
  • 2 ss appelsinjuice
  • 500 g gresskar , revet
  • Glasur

  • 250 g TINE Kremgo’® Naturell
  • 85 g TINE Meierismør , romtemperert
  • 150 g melis
  • 1 appelsin , kun skall
  • 1 dl appelsinjuice
  • 100 g gresskar , i terninger
  • 50 g TINE Meierismør
  • 3 ss sukker
Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt.

Glasur

Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Tips!

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar