Matmuffins med spinat og chevre

Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten. Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til 12 små eller 6 store matmuffins.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten. Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til 12 små eller 6 store matmuffins.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner

    Muffins

  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, grov
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 50 g TINE Meierismør
  • 3 egg
  • 2 dl TINE Kefir Økologisk
  • 150 g grovhakket frisk spinat
  • Fyll

  • 1 egg
  • 2 dl TINE Kefir Økologisk
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g Chevre Naturell Haukeli
  • ½ squash
  • 8 soltørkede tomater i olje

Slik gjør du

Muffins

Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og visp smøret sammen med egg, og Kefir. Grovhakk spinat.
Bland mel, bakepulver, salt og spinat. Rør blandingene sammen.
Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i. Du kan også bruk store papirformer. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins avhengig av formens størrelse. Fyll formene 2/3 fulle.

Fyll

Pisk sammen egg, og bland inn Kefir og tomatpuré. Gjør en liten fordypning i hver muffins med en stor skje og ha i fyllet.
Del ost i biter. Del soltørket tomat i to og skjær squash i tynne skiver. Ha en ostebit, en squashbit og en tomatbit på hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.

Tips!

Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.
12
Porsjoner

    Muffins

  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, grov
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 50 g TINE Meierismør
  • 3 egg
  • 2 dl TINE Kefir Økologisk
  • 150 g grovhakket frisk spinat
  • Fyll

  • 1 egg
  • 2 dl TINE Kefir Økologisk
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g Chevre Naturell Haukeli
  • ½ squash
  • 8 soltørkede tomater i olje

Muffins

Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og visp smøret sammen med egg, og Kefir. Grovhakk spinat.
Bland mel, bakepulver, salt og spinat. Rør blandingene sammen.
Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i. Du kan også bruk store papirformer. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins avhengig av formens størrelse. Fyll formene 2/3 fulle.

Fyll

Pisk sammen egg, og bland inn Kefir og tomatpuré. Gjør en liten fordypning i hver muffins med en stor skje og ha i fyllet.
Del ost i biter. Del soltørket tomat i to og skjær squash i tynne skiver. Ha en ostebit, en squashbit og en tomatbit på hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.

Tips!

Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar