Elggryte

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

90 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

90 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g renskåret elgkjøtt
  • 200 g bacon
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 2 laurbærblader
  • 1 nellikspiker
  • 2 ts tørket timian
  • 8 dl viltkraft
  • 12 sjampinjong
  • 3 gulrøtter
  • ½ sellerirot
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Potetmos

  • 500 g poteter
  • 5 ss TINE Meierismør
  • 1 dl TINE Kremfløte
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du

Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.
Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.
Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.
Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.

Tips!

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.
4
Porsjoner
  • 800 g renskåret elgkjøtt
  • 200 g bacon
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 2 laurbærblader
  • 1 nellikspiker
  • 2 ts tørket timian
  • 8 dl viltkraft
  • 12 sjampinjong
  • 3 gulrøtter
  • ½ sellerirot
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Potetmos

  • 500 g poteter
  • 5 ss TINE Meierismør
  • 1 dl TINE Kremfløte
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.
Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.
Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.
Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.

Tips!

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar