Vaniljemakroner med limekrem

Vanilje og lime i perfekt kombinasjon. Disse søte makronene med limekrem er perfekte til kaffen.

60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Vanilje og lime i perfekt kombinasjon. Disse søte makronene med limekrem er perfekte til kaffen.

60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

30
Porsjoner
  • 130 g mandelmel
  • 170 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 eggehviter
  • 80 g sukker
  • 4 dråpe rosa konditorfarge
  • Limekrem:

  • 100 g TINE Meierismør
  • 5 dl melis
  • 1 ts limesaft
  • 1 ts limeskall
  • 3 ss TINE Kremfløte

Slik gjør du

Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
Pisk romtemperert smør med melis til en glatt krem. Rør inn limesaft og finrevet limeskall. Spe gradvis med fløte til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Blir kremen for myk, kan du legge den i kjøleskapet i 30 minutter.
Sprøyt limekrem på undersiden av en makron og press sammen med en annen.

Tips!

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.
30
Porsjoner
  • 130 g mandelmel
  • 170 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 eggehviter
  • 80 g sukker
  • 4 dråpe rosa konditorfarge
  • Limekrem:

  • 100 g TINE Meierismør
  • 5 dl melis
  • 1 ts limesaft
  • 1 ts limeskall
  • 3 ss TINE Kremfløte
Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
Pisk romtemperert smør med melis til en glatt krem. Rør inn limesaft og finrevet limeskall. Spe gradvis med fløte til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Blir kremen for myk, kan du legge den i kjøleskapet i 30 minutter.
Sprøyt limekrem på undersiden av en makron og press sammen med en annen.

Tips!

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar