Vaniljemakroner med limekrem
Vanilje og lime i perfekt kombinasjon. Disse søte makronene med limekrem er perfekte til kaffen.
60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering

Vanilje og lime i perfekt kombinasjon. Disse søte makronene med limekrem er perfekte til kaffen.
60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
30
Porsjoner
- 130 g mandelmel
- 170 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 eggehviter
- 80 g sukker
- 4 dråpe rosa konditorfarge
- 100 g TINE Meierismør
- 5 dl melis
- 1 ts limesaft
- 1 ts limeskall
- 3 ss TINE Kremfløte
Limekrem:
Slik gjør du
- Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
- Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
- Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
- Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
- Pisk romtemperert smør med melis til en glatt krem. Rør inn limesaft og finrevet limeskall. Spe gradvis med fløte til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Blir kremen for myk, kan du legge den i kjøleskapet i 30 minutter.
- Sprøyt limekrem på undersiden av en makron og press sammen med en annen.
Tips!
Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.
Print
30
Porsjoner
- 130 g mandelmel
- 170 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 eggehviter
- 80 g sukker
- 4 dråpe rosa konditorfarge
- 100 g TINE Meierismør
- 5 dl melis
- 1 ts limesaft
- 1 ts limeskall
- 3 ss TINE Kremfløte
Limekrem:
- Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
- Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
- Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
- Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
- Pisk romtemperert smør med melis til en glatt krem. Rør inn limesaft og finrevet limeskall. Spe gradvis med fløte til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Blir kremen for myk, kan du legge den i kjøleskapet i 30 minutter.
- Sprøyt limekrem på undersiden av en makron og press sammen med en annen.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar