Kyllingsalat med blåmuggostdressing

Blåmuggost er godt egnet som ingrediens i dressing. Med saftig, grillet kylling og salat, blir dette raskt et festmåltid på en hverdag.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Blåmuggost er godt egnet som ingrediens i dressing. Med saftig, grillet kylling og salat, blir dette raskt et festmåltid på en hverdag.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 ts TINE Meierismør
  • 200 g bacon , i biter
  • 4 skive rugbrød
  • 1 grillet kylling , i biter
  • 2 epler , i båter
  • 1 fennikel , finsnittet
  • ½ rødløk , finhakket
  • 2 hjertesalat , i biter
  • 2 dl ruccola
  • Blåmuggostdressing:

  • 150 g Selbu Blå
  • 1 ss gressløk , finhakket
  • 2 dl TINE Lettrømme 18 %
  • 4 ss majones
  • ½ dl TINE® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du

Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon i ca. 5 min., til bitene er sprø. Rør underveis. Ha over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av.
Rist rugbrødskive gylne på begge sider i en tørr panne, på høy varme, i 1-2 minutter per side.
Smuldre blåmuggost i en bolle og ha i gressløk, rømme, majones og melk. Mos godt med en gaffel, og rør sammen. Dressingen skal være litt klumpete.
Dander eple på fat eller tallerkener sammen med salat, kylling, fennikel og løk. Topp med dressing og sprøstekt bacon. Dryss med ekstra finhakket gressløk. Server ristet rugbrød med smør til.

Tips!

Kjøp gjerne en varm ferdiggrillet kylling i ferskvaredisken hos ditt supermarked, eller velg en vakuumpakket variant. Har du ekstra med tid kan du steke noen rå kyllingbryst i en panne med smør i 2-3 minutter på hver side, og la ettersteke på lav varme under lokk til gjennomstekt, i ca. 10 minutter.
4
Porsjoner
  • 1 ts TINE Meierismør
  • 200 g bacon , i biter
  • 4 skive rugbrød
  • 1 grillet kylling , i biter
  • 2 epler , i båter
  • 1 fennikel , finsnittet
  • ½ rødløk , finhakket
  • 2 hjertesalat , i biter
  • 2 dl ruccola
  • Blåmuggostdressing:

  • 150 g Selbu Blå
  • 1 ss gressløk , finhakket
  • 2 dl TINE Lettrømme 18 %
  • 4 ss majones
  • ½ dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon i ca. 5 min., til bitene er sprø. Rør underveis. Ha over på en tallerken med tørkepapir, slik at fettet renner av.
Rist rugbrødskive gylne på begge sider i en tørr panne, på høy varme, i 1-2 minutter per side.
Smuldre blåmuggost i en bolle og ha i gressløk, rømme, majones og melk. Mos godt med en gaffel, og rør sammen. Dressingen skal være litt klumpete.
Dander eple på fat eller tallerkener sammen med salat, kylling, fennikel og løk. Topp med dressing og sprøstekt bacon. Dryss med ekstra finhakket gressløk. Server ristet rugbrød med smør til.

Tips!

Kjøp gjerne en varm ferdiggrillet kylling i ferskvaredisken hos ditt supermarked, eller velg en vakuumpakket variant. Har du ekstra med tid kan du steke noen rå kyllingbryst i en panne med smør i 2-3 minutter på hver side, og la ettersteke på lav varme under lokk til gjennomstekt, i ca. 10 minutter.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar