Cookie shot med melk

Kjeks-shot, eller Chocolate Chip Cookie Shots er en morsom vri på den klassiske kombinasjonen kjeks og melk. Her serveres nemlig melken i kjeksen!

50 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Kjeks-shot, eller Chocolate Chip Cookie Shots er en morsom vri på den klassiske kombinasjonen kjeks og melk. Her serveres nemlig melken i kjeksen!

50 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 250 g TINE Meierismør
  • 1 dl brunt sukker
  • dl sukker
  • 1 eggeplomme
  • 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • 5 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 100 g sjokolade
  • Fyll

  • 100 g melkesjokolade
  • 1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 220 °C
Pisk sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt og rør godt. Bland inn mel og salt. Hakk sjokolade og vend inn. Deigen skal være smuldrete og litt tørr. Bruk gjerne hendene, men ikke overarbeid deigen.
Avkjøl deigen noe om den er for myk. Trykk den ut i smurte små ildfaste former, både i bunnene og opp langs kantene. Bruk gjerne former med form som små glass. Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl i 10 minutter.
Smelt sjokolade i vannbad og pensle innsiden av kjekskoppene slik at de blir dekket av et lag sjokolade. Avkjøl helt før de tas ut av formene.
Fyll kjeks-shots med melk rett før servering.

Tips!

Disse kjekskoppene kan også fylles med yoghurt, sjokolademelk eller is og bær.
12
Porsjoner
  • 250 g TINE Meierismør
  • 1 dl brunt sukker
  • dl sukker
  • 1 eggeplomme
  • 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • 5 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 100 g sjokolade
  • Fyll

  • 100 g melkesjokolade
  • 1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1. Sett ovnen på 220 °C
Pisk sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt og rør godt. Bland inn mel og salt. Hakk sjokolade og vend inn. Deigen skal være smuldrete og litt tørr. Bruk gjerne hendene, men ikke overarbeid deigen.
Avkjøl deigen noe om den er for myk. Trykk den ut i smurte små ildfaste former, både i bunnene og opp langs kantene. Bruk gjerne former med form som små glass. Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl i 10 minutter.
Smelt sjokolade i vannbad og pensle innsiden av kjekskoppene slik at de blir dekket av et lag sjokolade. Avkjøl helt før de tas ut av formene.
Fyll kjeks-shots med melk rett før servering.

Tips!

Disse kjekskoppene kan også fylles med yoghurt, sjokolademelk eller is og bær.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar