Salat med ingefær- og chilistekte scampi

I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Sitrondressing:

  • 2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
  • 2 ss sitroner , presset
  • 1 ts sitronskall , finrevet
  • ½ ts salt
  • ½ ts sort pepper , kvernet
  • ¼ ts sukker
  • Stekt scampi:

  • 2 ss TINE Meierismør
  • 1 rød chili , finhakket
  • 1 hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ts frisk ingefær , revet
  • 600 gscampi , renset uten skall
  • ½ ts salt
  • Salat:

  • 1 l grønn salatblanding
  • 1 mango , delt i terninger
  • 1 rødløk , i tynne skiver
  • 2 ss sesamfrø , ristet

Slik gjør du

Sitrondressing:

Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.

Stekt scampi:

Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.

Salat:

Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.

Tips!

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.
4
Porsjoner

    Sitrondressing:

  • 2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
  • 2 ss sitroner , presset
  • 1 ts sitronskall , finrevet
  • ½ ts salt
  • ½ ts sort pepper , kvernet
  • ¼ ts sukker
  • Stekt scampi:

  • 2 ss TINE Meierismør
  • 1 rød chili , finhakket
  • 1 hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ts frisk ingefær , revet
  • 600 gscampi , renset uten skall
  • ½ ts salt
  • Salat:

  • 1 l grønn salatblanding
  • 1 mango , delt i terninger
  • 1 rødløk , i tynne skiver
  • 2 ss sesamfrø , ristet

Sitrondressing:

Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.

Stekt scampi:

Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.

Salat:

Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.

Tips!

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar