Kremet kyllingsuppe med ostedryss

En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 ss TINE Meierismør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss olje til steking
  • 1 løk , i skiver
  • 4 gulrøtter , i skiver
  • ½ stangselleri , i skiver
  • 1 liten purre , i skiver
  • 2 hvitløksfedd , finhakket
  • 1 l kyllingbuljong
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss frisk persille , finhakket
  • 1 ts tørket rosmarin
  • ½ ts tørket timian
  • 1 beger TINE Crème Fraîche Original
  • 400 g kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • ¾ ts malt hvit pepper

Slik gjør du

Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
Server med revet ost og ristet brød.

Tips!

I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.
4
Porsjoner
  • 4 ss TINE Meierismør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss olje til steking
  • 1 løk , i skiver
  • 4 gulrøtter , i skiver
  • ½ stangselleri , i skiver
  • 1 liten purre , i skiver
  • 2 hvitløksfedd , finhakket
  • 1 l kyllingbuljong
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss frisk persille , finhakket
  • 1 ts tørket rosmarin
  • ½ ts tørket timian
  • 1 beger TINE Crème Fraîche Original
  • 400 g kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • ¾ ts malt hvit pepper
Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
Server med revet ost og ristet brød.

Tips!

I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar