Frisk ertesuppe

Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 løk , finhakket
  • 1 ss TINE Meierismør
  • 600 g frosne erter
  • 8 dl hønsebuljong
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss hakket gressløk (kan sløyfes)
  • Serveringsforslag

  • 1 grov baguette
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 2 dl TINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du

Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.

Tips!

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny. 
4
Porsjoner
  • 1 løk , finhakket
  • 1 ss TINE Meierismør
  • 600 g frosne erter
  • 8 dl hønsebuljong
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss hakket gressløk (kan sløyfes)
  • Serveringsforslag

  • 1 grov baguette
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 2 dl TINE Crème Fraîche Original
Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.

Tips!

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny. 

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar