Hjemmelaget Nutella

Italiensk sjokoladepålegg, som begynte som en konsekvens av rasjonering og etterkrigstid – og som har endt opp som en stor påleggsfavoritt i store deler av verden.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Italiensk sjokoladepålegg, som begynte som en konsekvens av rasjonering og etterkrigstid – og som har endt opp som en stor påleggsfavoritt i store deler av verden.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 50 g hasselnøtter
  • 150 g mørk sjokolade
  • dl TINE Kremfløte
  • 50 g TINE Meierismør , i små biter
  • ½ ts salt

Slik gjør du

Rist hasselnøtter i en varm panne, eller i ovnen til de er gylne. Gni skallet av hasselnøttene ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle. La de bli lett avkjølt. Blend nøttene i en kjøkkenmaskin.
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløte i en liten kjele til det når kokepunktet, og hell fløten over sjokoladebitene. Rør sammen fløte og sjokolade, og tilsett smør. Rør til sjokoladen og smøret er smeltet, og blandingen er jevn. Til slutt, rør inn hasselnøttmelet og salt.
Hell nutellaen på ett stort, eller flere mindre glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet til servering.
1
Porsjoner
  • 50 g hasselnøtter
  • 150 g mørk sjokolade
  • dl TINE Kremfløte
  • 50 g TINE Meierismør , i små biter
  • ½ ts salt
Rist hasselnøtter i en varm panne, eller i ovnen til de er gylne. Gni skallet av hasselnøttene ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle. La de bli lett avkjølt. Blend nøttene i en kjøkkenmaskin.
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløte i en liten kjele til det når kokepunktet, og hell fløten over sjokoladebitene. Rør sammen fløte og sjokolade, og tilsett smør. Rør til sjokoladen og smøret er smeltet, og blandingen er jevn. Til slutt, rør inn hasselnøttmelet og salt.
Hell nutellaen på ett stort, eller flere mindre glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet til servering.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar