Kyllingfiletburger med avokado- og rømmesaus

Avokado er både godt og mettende. Most sammen med rømme blir det en perfekt saus som paser godt til kylling.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Avokado er både godt og mettende. Most sammen med rømme blir det en perfekt saus som paser godt til kylling.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Stekte potetstaver:

  • 4 poteter , i staver
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts tørket oregano
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ts TINE Meierismør
  • Kylling:

  • 4 kyllingfileter
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss TINE Meierismør
  • Avokado- og rømmesaus:

  • 2 avokadoer
  • 3 dl TINE Lettrømme 18 %
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ lime
  • tilbehør:

  • 1 hjertesalat , strimlet
  • 2 tomater , i skiver
  • ½ rødløk , i tynne ringer
  • 4 hamburgerbrød

Slik gjør du

potetstaver:

Sett ovnen på 210 °C.
Skjær potet i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, oregano, salt og pepper, og fordel utover en smurt stekeplate. Stek i ovnen i 20–25 minutter. Snu av og til.

kylling:

Del kyllingfilet i to på langs. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Smelt smør i en stekepanne, og brun kyllingfileten raskt på begge sider på høy varme. La ettersteke på middels varme under lokk til de er akkurat gjennomstekt, i 4–6 minutter.

avokado- og rømmesaus:

Mos avokadokjøtt grovt med en gaffel og vend med rømme. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Del hamburgerbrødene i to, og legg salat og avokado- og rømmesaus på bunnene. Topp med stekt kyllingfilet, tomatskiver, rødløkringer og hamburgerbrød. Server med stekte potetstaver, limebåter og ekstra saus.

Tips!

Skal du steke kyllingfilet, går det raskere om du deler den i to på langs. Da kan den brunes raskt på begge sider og ettersteke noen minutter til den er akkurat gjennomstekt.
4
Porsjoner

    Stekte potetstaver:

  • 4 poteter , i staver
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts tørket oregano
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ts TINE Meierismør
  • Kylling:

  • 4 kyllingfileter
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss TINE Meierismør
  • Avokado- og rømmesaus:

  • 2 avokadoer
  • 3 dl TINE Lettrømme 18 %
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ lime
  • tilbehør:

  • 1 hjertesalat , strimlet
  • 2 tomater , i skiver
  • ½ rødløk , i tynne ringer
  • 4 hamburgerbrød

potetstaver:

Sett ovnen på 210 °C.
Skjær potet i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, oregano, salt og pepper, og fordel utover en smurt stekeplate. Stek i ovnen i 20–25 minutter. Snu av og til.

kylling:

Del kyllingfilet i to på langs. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Smelt smør i en stekepanne, og brun kyllingfileten raskt på begge sider på høy varme. La ettersteke på middels varme under lokk til de er akkurat gjennomstekt, i 4–6 minutter.

avokado- og rømmesaus:

Mos avokadokjøtt grovt med en gaffel og vend med rømme. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Del hamburgerbrødene i to, og legg salat og avokado- og rømmesaus på bunnene. Topp med stekt kyllingfilet, tomatskiver, rødløkringer og hamburgerbrød. Server med stekte potetstaver, limebåter og ekstra saus.

Tips!

Skal du steke kyllingfilet, går det raskere om du deler den i to på langs. Da kan den brunes raskt på begge sider og ettersteke noen minutter til den er akkurat gjennomstekt.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar