Kremet rask fiskegryte

Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 700 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 3 gulrøtter
  • liten purre
  • 2 paprika
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 2 hvitløksfedd , finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 100 g sukkererter
  • ¼ sitron (kun saften)
  • ½ ts revet sitronskall
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • dl ukokt ris

Slik gjør du

Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
Kok risen som anvist på pakken.
Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Tips!

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.
4
Porsjoner
  • 700 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 3 gulrøtter
  • liten purre
  • 2 paprika
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 2 hvitløksfedd , finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 100 g sukkererter
  • ¼ sitron (kun saften)
  • ½ ts revet sitronskall
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • dl ukokt ris
Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
Kok risen som anvist på pakken.
Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Tips!

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar