Mr. Melks Kaffe à la Eplekake

Er du en kaffeelsker, bør du definitivt prøve deg på denne. En kaffe med smak av eplesirup, passer også utmerket til dessert. Som Mr. Melk sier, det schmaker godt!

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Er du en kaffeelsker, bør du definitivt prøve deg på denne. En kaffe med smak av eplesirup, passer også utmerket til dessert. Som Mr. Melk sier, det schmaker godt!

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • 2 enkle espresso (evt. 0,8 dl sterk kaffe)
  • 4 ss eplesirup
  • Litt brunt sukker
  • Litt kanel
  • Evt. pisket TINE Kremfløte
  • Eplesirup

  • 2 dl eplemost
  • 3 ss sukker (ca)
  • Tørkede epler (kan droppes)

  • 3 epler

Slik gjør du

Lag espresso, tilsett eplesirup og hell det i ildfaste glass. Steam/visp melk til et luftig melkeskum og ha det forsiktig over espressoblandingen. Dryss over med brunt sukker og kanel. Ekstra godt blir det hvis du topper det hele med et lag pisket krem.

Eplesirup

Eplesirup kan du få kjøpt ferdig i en rekke butikker. Hvis du ønsker å lage den selv, karamelliserer du sukkeret i en stekepanne på medium varme til det blir rødaktig. Deretter heller du over eplemosten og lar det koke inn til det tykner.

Tørket eple

Hvis du ønsker tørket eple til, må disse lages i forveien. Skjær epler i tynne skiver og legg på et stekebrett dekket med bakepapir. Stekes i ovn ved 90 grader i ca. en og en halv time. Senk temperaturen til 40-50 grader og stek videre i ca. åtte timer til epleskivene er tørre. Snu på epleskivene av og til.

Tips!

I denne oppskriften er det blitt brukt eplesirup, men det finnes uendelig mange andre kaffesiruper, så det er bare å prøve seg frem :)
2
Porsjoner
  • 3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • 2 enkle espresso (evt. 0,8 dl sterk kaffe)
  • 4 ss eplesirup
  • Litt brunt sukker
  • Litt kanel
  • Evt. pisket TINE Kremfløte
  • Eplesirup

  • 2 dl eplemost
  • 3 ss sukker (ca)
  • Tørkede epler (kan droppes)

  • 3 epler
Lag espresso, tilsett eplesirup og hell det i ildfaste glass. Steam/visp melk til et luftig melkeskum og ha det forsiktig over espressoblandingen. Dryss over med brunt sukker og kanel. Ekstra godt blir det hvis du topper det hele med et lag pisket krem.

Eplesirup

Eplesirup kan du få kjøpt ferdig i en rekke butikker. Hvis du ønsker å lage den selv, karamelliserer du sukkeret i en stekepanne på medium varme til det blir rødaktig. Deretter heller du over eplemosten og lar det koke inn til det tykner.

Tørket eple

Hvis du ønsker tørket eple til, må disse lages i forveien. Skjær epler i tynne skiver og legg på et stekebrett dekket med bakepapir. Stekes i ovn ved 90 grader i ca. en og en halv time. Senk temperaturen til 40-50 grader og stek videre i ca. åtte timer til epleskivene er tørre. Snu på epleskivene av og til.

Tips!

I denne oppskriften er det blitt brukt eplesirup, men det finnes uendelig mange andre kaffesiruper, så det er bare å prøve seg frem :)

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar