Løk- og brieostepai

En herlig pai med purreløk og brie smaker alltid godt! TINE Matfløte hever smaken på denne paien. Server gjerne med litt frisk salat og rømmedressing til.

50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En herlig pai med purreløk og brie smaker alltid godt! TINE Matfløte hever smaken på denne paien. Server gjerne med litt frisk salat og rømmedressing til.

50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

  • 1 pakke ferdig paibunn
  • Fyll:

  • 1 løk
  • 150 g purre
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 1 ts salt
  • 75 g Dovre Ysteri Brie 150 g
  • ½ potte basilikum
  • 2 egg
  • 2 dl TINE Matfløte

Slik gjør du

Paiform, 26 cm i diameter, eller hjerteform I stekeovnen: 225 °C, ca. 15 minutter, forsteking av skallet 200 °C, ca. 30 minutter hele paien

Slik bruker du ferdig paibunn:

Rull deigen ut og dekk paiformen. Skjær av evnt overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel. sett formen med deigen kjølig ca. 15 minutter. Forstek (hvis det står på pakken).

Fyll:

Hakk løk, skjær purren i ringer og finhakk hvitløken. Fres alt i smør til det blir mykt. Tilsett salt. Hell løkblandingen i skallet og fordel biter av brien og basilikumbladene oppi. Visp sammen egg og fløte og hell det i skallet. Stek paien.
Porsjoner
  • 1 pakke ferdig paibunn
  • Fyll:

  • 1 løk
  • 150 g purre
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 1 ts salt
  • 75 g Dovre Ysteri Brie 150 g
  • ½ potte basilikum
  • 2 egg
  • 2 dl TINE Matfløte
Paiform, 26 cm i diameter, eller hjerteform I stekeovnen: 225 °C, ca. 15 minutter, forsteking av skallet 200 °C, ca. 30 minutter hele paien

Slik bruker du ferdig paibunn:

Rull deigen ut og dekk paiformen. Skjær av evnt overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel. sett formen med deigen kjølig ca. 15 minutter. Forstek (hvis det står på pakken).

Fyll:

Hakk løk, skjær purren i ringer og finhakk hvitløken. Fres alt i smør til det blir mykt. Tilsett salt. Hell løkblandingen i skallet og fordel biter av brien og basilikumbladene oppi. Visp sammen egg og fløte og hell det i skallet. Stek paien.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar