Mr. Melks hotte chilikakao

Sjokolade og chili er en smakfull og god kombinasjon. Ønsker du kakao som er ekstra spicy? Tilsett litt revet frisk ingefær. Som Mr. Melk sier, det schmaker godt!

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Sjokolade og chili er en smakfull og god kombinasjon. Ønsker du kakao som er ekstra spicy? Tilsett litt revet frisk ingefær. Som Mr. Melk sier, det schmaker godt!

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • ½ vaniljestang
  • ss kakao
  • 1-2 ts finhakket rød chili
  • ½ dl flytende honning
  • 75 g mørk sjokolade (70% kakao)
  • 1-2 ss sukker

Slik gjør du

Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakaopulver, chili og honning. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili. Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.

Tips!

Ønsker en litt søtere kakao kan du prøve deg frem med en litt mildere sjokolade.
2
Porsjoner
  • 5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • ½ vaniljestang
  • ss kakao
  • 1-2 ts finhakket rød chili
  • ½ dl flytende honning
  • 75 g mørk sjokolade (70% kakao)
  • 1-2 ss sukker
Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele sammen med melk, kakaopulver, chili og honning. Visp godt sammen, kok opp under stadig omrøring.
Grovhakk sjokoladen, tilsett og rør godt til den er smeltet. Smak til med sukker.
Ha kakaoen i ildfaste glass eller kopper og pynt med grovhakket sjokolade og chili. Topp gjerne chilikakaoen med fløyelsmyk pisket krem tilsatt litt sukker.

Tips!

Ønsker en litt søtere kakao kan du prøve deg frem med en litt mildere sjokolade.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar