Maissuppe med bacon

Dette er en suppe som mange muligens vil kjenne igjen under navnet Corn chowder, en kjent og god variant med opphav fra maisstatene i USA. Maissuppen har mye smak og en nydelig kremete konsistens.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Dette er en suppe som mange muligens vil kjenne igjen under navnet Corn chowder, en kjent og god variant med opphav fra maisstatene i USA. Maissuppen har mye smak og en nydelig kremete konsistens.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 poteter
  • 1 løk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g mais , til suppen
  • 150 g bacon
  • 100 g mais , til steking
  • 3 dl TINE Lett Matfløte , vanlig matfløte eller TineMelk Hel

Slik gjør du

Skrell løk og poteter og skjær dem i fine biter. Sil vekk laken fra de hermetiske maiskornene og ha dem i en gryte sammen med oppkuttet potet, løk og olivenolje. Stek i middels sterk varme i 3-4 minutter til løken er blitt gjennomsiktelig.
Ha vann i gryten, nok til å dekke grønnsakene og kok opp. La det småkoke til potetbitene er møre, ca 8 minutter.
Mens grønnsakene koker, skjærer du bacon i passe store biter eller terninger. Stek dette i en liten panne på middels sterk varme. Mot slutten av steketiden har du i maiskornene.
Når potetene er møre, moser du blandingen i en blender, food processor eller med en stavmikser til du får en fin puré.
Tilsett fløte (eller melk) til du får den konsistensen du selv ønsker på suppa, men husk at maissuppe gjerne er litt tykk og kremete. Smak til med salt og pepper pog hell suppen over i skåler. Ha over den stekte mais- og baconblandingen rett før servering.

Tips!

#1: Neste gang du lager suppen, kan du variere den litt ved å koke og mose sammen 1 stilk selleri og/eller 1 gulrot i biter. En neve med finhakket frisk timian smaker også nydelig i denne suppen. #2: Stekte pølsebiter kan fint også brukes i denne gode suppen, enten som et tillegg eller som en erstatning for bacon.
4
Porsjoner
  • 4 poteter
  • 1 løk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g mais , til suppen
  • 150 g bacon
  • 100 g mais , til steking
  • 3 dl TINE Lett Matfløte , vanlig matfløte eller TineMelk Hel
Skrell løk og poteter og skjær dem i fine biter. Sil vekk laken fra de hermetiske maiskornene og ha dem i en gryte sammen med oppkuttet potet, løk og olivenolje. Stek i middels sterk varme i 3-4 minutter til løken er blitt gjennomsiktelig.
Ha vann i gryten, nok til å dekke grønnsakene og kok opp. La det småkoke til potetbitene er møre, ca 8 minutter.
Mens grønnsakene koker, skjærer du bacon i passe store biter eller terninger. Stek dette i en liten panne på middels sterk varme. Mot slutten av steketiden har du i maiskornene.
Når potetene er møre, moser du blandingen i en blender, food processor eller med en stavmikser til du får en fin puré.
Tilsett fløte (eller melk) til du får den konsistensen du selv ønsker på suppa, men husk at maissuppe gjerne er litt tykk og kremete. Smak til med salt og pepper pog hell suppen over i skåler. Ha over den stekte mais- og baconblandingen rett før servering.

Tips!

#1: Neste gang du lager suppen, kan du variere den litt ved å koke og mose sammen 1 stilk selleri og/eller 1 gulrot i biter. En neve med finhakket frisk timian smaker også nydelig i denne suppen. #2: Stekte pølsebiter kan fint også brukes i denne gode suppen, enten som et tillegg eller som en erstatning for bacon.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar