Paprikasuppe med krutonger

Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Paprikasuppe med krutonger

  • 4 rød paprika
  • røde chili
  • 1 hakket løk
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 2 skrelte poteter i skiver
  • 400 g hermetiske tomater
  • 6 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts spisskummen
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

Paprikasuppe med krutonger

Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.
Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
Server med krutonger og litt olivenolje.

Tips!

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent. #2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.
4
Porsjoner

    Paprikasuppe med krutonger

  • 4 rød paprika
  • røde chili
  • 1 hakket løk
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 2 skrelte poteter i skiver
  • 400 g hermetiske tomater
  • 6 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts spisskummen
  • 4 ss olivenolje

Paprikasuppe med krutonger

Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.
Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
Server med krutonger og litt olivenolje.

Tips!

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent. #2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar