Medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker hører for mange julen til, men det er like godt hele året.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Hjemmelagde medisterkaker hører for mange julen til, men det er like godt hele året.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    potet:

  • 8 mellomstore poteter
  • Medisterkaker:

  • ½ kg medisterdeig
  • ts salt
  • dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • ss potetmel
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt ingefær
  • 2 ss TINE Meierismør
  • l kraft , buljong eller vann
  • brun saus:

  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • 4 dl kraft
  • litt sukkerkulør eller soyasaus
  • ½ ts salt
  • tilbehør:

  • 1 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

potet:

Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

medisterkaker:

Medisterdeig og melk bør ha samme, kalde temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen, og øk etterhvert.
Rør 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at medisterdeigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på med mer melk. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær. Spe i resten av melken.
Form runde kaker som du steker gylne i en stekepanne med smør. Trekk medisterkakene gjerne i en gryte med kraft, buljong eller vann i ca. 10 minutter.

brun saus:

Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt. Server medisterkaker med brun saus, potet og tyttebærsyltetøy.

Tips!

Det er viktig for et godt sluttresultat at alle råvarene har tilnærmet lik temperatur, og at de er så kalde som mulig.
4
Porsjoner

    potet:

  • 8 mellomstore poteter
  • Medisterkaker:

  • ½ kg medisterdeig
  • ts salt
  • dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • ss potetmel
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt ingefær
  • 2 ss TINE Meierismør
  • l kraft , buljong eller vann
  • brun saus:

  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • 4 dl kraft
  • litt sukkerkulør eller soyasaus
  • ½ ts salt
  • tilbehør:

  • 1 dl tyttebærsyltetøy

potet:

Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

medisterkaker:

Medisterdeig og melk bør ha samme, kalde temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen, og øk etterhvert.
Rør 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at medisterdeigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på med mer melk. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær. Spe i resten av melken.
Form runde kaker som du steker gylne i en stekepanne med smør. Trekk medisterkakene gjerne i en gryte med kraft, buljong eller vann i ca. 10 minutter.

brun saus:

Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt. Server medisterkaker med brun saus, potet og tyttebærsyltetøy.

Tips!

Det er viktig for et godt sluttresultat at alle råvarene har tilnærmet lik temperatur, og at de er så kalde som mulig.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar