Asparges - og ostepaier

Oppskrift på små, søte paier som du kan servere som forrett, på et tapasbord eller med i piknikkurven. Asparges- og ostepaiene er godbiter som faller i smak hos de fleste. Lag deigen selv eller kjøp ferdig paibunn om du har lite tid. Av denne oppskriften får du 12 minipaier.

80 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Oppskrift på små, søte paier som du kan servere som forrett, på et tapasbord eller med i piknikkurven. Asparges- og ostepaiene er godbiter som faller i smak hos de fleste. Lag deigen selv eller kjøp ferdig paibunn om du har lite tid. Av denne oppskriften får du 12 minipaier.

80 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner

    Ferdig paibunn

  • 1
  • Hjemmelaget paibunn

  • dl hvetemel
  • 150 g TINE Meierismør
  • 3 ss kaldt vann
  • Fyll

  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl Norvegia® Revet eller annen god gulost
  • 3 egg
  • 1 dl Kesam® Original
  • 2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • ¼ ts salt
  • ½ dl finhakket gressløk

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 °C. Til denne oppskriften trenger du store muffinsformer.

Med ferdig paibunn

Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

Kok asparges i lettsaltet vann i ca 5 minutter og avkjøl i kaldt vann. Finhakk vårløken.
Trill ut paideigen på bordet. Trykk ut sirkler, ca 10 cm, av deigen. Legg deigsirklene i muffinsformer, skal dekke bunnen og opp langs kanten, trykk inntil med fingrene. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Del resten av aspargesen i mindre biter. Fordel aspargesbiter, hakket vårløk og ost i formene. Visp sammen eggene, kesam, melk, salt og gressløk og fordel det i formene. Legg aspargestoppene oppå.
Stek paiene midt i ovnen i ca 25 minutter til eggestanden er stivnet. Server paiene lune eller kalde

Tips!

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.
1
Porsjoner

    Ferdig paibunn

  • 1
  • Hjemmelaget paibunn

  • dl hvetemel
  • 150 g TINE Meierismør
  • 3 ss kaldt vann
  • Fyll

  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl Norvegia® Revet eller annen god gulost
  • 3 egg
  • 1 dl Kesam® Original
  • 2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • ¼ ts salt
  • ½ dl finhakket gressløk
Sett stekeovnen på 225 °C. Til denne oppskriften trenger du store muffinsformer.

Med ferdig paibunn

Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

Kok asparges i lettsaltet vann i ca 5 minutter og avkjøl i kaldt vann. Finhakk vårløken.
Trill ut paideigen på bordet. Trykk ut sirkler, ca 10 cm, av deigen. Legg deigsirklene i muffinsformer, skal dekke bunnen og opp langs kanten, trykk inntil med fingrene. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Del resten av aspargesen i mindre biter. Fordel aspargesbiter, hakket vårløk og ost i formene. Visp sammen eggene, kesam, melk, salt og gressløk og fordel det i formene. Legg aspargestoppene oppå.
Stek paiene midt i ovnen i ca 25 minutter til eggestanden er stivnet. Server paiene lune eller kalde

Tips!

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar