Salat med ceviche og koriandersaus

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Ceviche

  • 400 g SALMA eller annen god laksefilet
  • 3 lime , saften av
  • 1 ts salt
  • 1 ts sambal oelek (chilipasta)
  • Quinoa

  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 3 dl quinoa
  • Korianderdressing

  • 2 dl TINE Yoghurt Naturell
  • 1 dl fersk koriander , hakket
  • ¼ ts salt
  • Salat

  • 1 fennikel
  • 250 g mangoer , i terninger
  • 1 l blandede salatblad

Slik gjør du

Ceviche

Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.

Quinoa

Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.

Korianderdressing

Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.

Salat

Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.

Tips!

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.
4
Porsjoner

    Ceviche

  • 400 g SALMA eller annen god laksefilet
  • 3 lime , saften av
  • 1 ts salt
  • 1 ts sambal oelek (chilipasta)
  • Quinoa

  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 3 dl quinoa
  • Korianderdressing

  • 2 dl TINE Yoghurt Naturell
  • 1 dl fersk koriander , hakket
  • ¼ ts salt
  • Salat

  • 1 fennikel
  • 250 g mangoer , i terninger
  • 1 l blandede salatblad

Ceviche

Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.

Quinoa

Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.

Korianderdressing

Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.

Salat

Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.

Tips!

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar