Muffins med spelt

Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

35 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

35 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

7
Porsjoner
  • 250 g speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano eller timian
  • 50 g grovhakket sorte oliven
  • 1 egg
  • 3 ss olivenolje
  • 1 dl TINE Yoghurt Naturell
  • 1 dl vann
  • Pynt

  • 7 hele sorte oliven

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano
Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.
Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips!

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.
7
Porsjoner
  • 250 g speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano eller timian
  • 50 g grovhakket sorte oliven
  • 1 egg
  • 3 ss olivenolje
  • 1 dl TINE Yoghurt Naturell
  • 1 dl vann
  • Pynt

  • 7 hele sorte oliven
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano
Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.
Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips!

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar