Laks med stuet spinat

Her har du en enkel oppskrift på middag. Laks med stuet spinat smaker godt, og passer når hverdagene er travle. Retten lager nærmest seg selv i stekeovnen, og plutselig står middagen på bordet.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Her har du en enkel oppskrift på middag. Laks med stuet spinat smaker godt, og passer når hverdagene er travle. Retten lager nærmest seg selv i stekeovnen, og plutselig står middagen på bordet.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Laks med stuet spinat

  • 700 g SALMA eller annen skinn - og benfri laksefilet
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • Spinatstuing

  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 200 g fersk spinat
  • 1 dl hakket persille
  • 2 dl TINE Matfløte eller kremfløte
  • 1 ts maizena (utblandet i vann)
  • 1 dl Norvegia® Revet
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Tilbehør

  • 1 dl ristede pistasjenøtter

Slik gjør du

Skjær laksen i porsjonsbiter. Strø sukker og salt over filetbitene. Krydre med pepper.
Sett stekeovnen ved 200 °C.
Rens og hakk løken, finhakk hvitløken, fres det i litt smør. Ha i spinat og la det mykne litt. Rør i persillen og hell over fløten. La det koke noen minutter. Tilsett litt maisenna utrørt i litt vann hvis det er for tyntflytende. Ha i ost og krydre med salt og pepper.
Varm smør i en stekepanne og stek laksen på den ene siden slik at den får litt skorpe.
Legg laks over i en ildfast form med stekeskorpa opp. Fordel spinatstuingen over og gratiner i ovnen i ca 15 minutter. Strø over ristede pistasjnøtter.
4
Porsjoner

    Laks med stuet spinat

  • 700 g SALMA eller annen skinn - og benfri laksefilet
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • Spinatstuing

  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 200 g fersk spinat
  • 1 dl hakket persille
  • 2 dl TINE Matfløte eller kremfløte
  • 1 ts maizena (utblandet i vann)
  • 1 dl Norvegia® Revet
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Tilbehør

  • 1 dl ristede pistasjenøtter
Skjær laksen i porsjonsbiter. Strø sukker og salt over filetbitene. Krydre med pepper.
Sett stekeovnen ved 200 °C.
Rens og hakk løken, finhakk hvitløken, fres det i litt smør. Ha i spinat og la det mykne litt. Rør i persillen og hell over fløten. La det koke noen minutter. Tilsett litt maisenna utrørt i litt vann hvis det er for tyntflytende. Ha i ost og krydre med salt og pepper.
Varm smør i en stekepanne og stek laksen på den ene siden slik at den får litt skorpe.
Legg laks over i en ildfast form med stekeskorpa opp. Fordel spinatstuingen over og gratiner i ovnen i ca 15 minutter. Strø over ristede pistasjnøtter.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar