Hjemmelaget spinatsuppe

Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 løk
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type melk
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 2 dl TINE Matfløte
  • 3 dl Jarlsberg® Revet eller annen revet ost
  • 150 g frisk spinat eller frossen spinat
  • ¼ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du

Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.
La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.
Legg den friske spinaten i suppen.
Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.
Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.

Tips!

I denne suppen kan du bruke enten fersk eller frossen spinat. Den frosne spinaten bør tines litt i forveien, og så mye som mulig av vannet må klemmes ut. Et tips er å legge den frosne spinaten i et dørslag over en bolle, så slipper du unna alt vannet.
4
Porsjoner
  • 2 løk
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type melk
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 2 dl TINE Matfløte
  • 3 dl Jarlsberg® Revet eller annen revet ost
  • 150 g frisk spinat eller frossen spinat
  • ¼ ts salt
  • ½ ts pepper
Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.
La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.
Legg den friske spinaten i suppen.
Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.
Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.

Tips!

I denne suppen kan du bruke enten fersk eller frossen spinat. Den frosne spinaten bør tines litt i forveien, og så mye som mulig av vannet må klemmes ut. Et tips er å legge den frosne spinaten i et dørslag over en bolle, så slipper du unna alt vannet.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar