Vegetarpizza med vårløk og aubergine

Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.

50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.

50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Pizzabunn:

  • 25 g fersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
  • dl lunkent vann
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • ½ ts salt
  • 3 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl hvetemel (ca)
  • Pizzafyll:

  • 2 auberginer
  • 2 ss TINE Meierismør til steking
  • ½ dl tomatpuré
  • 200 g Norvegia® Revet eller annen revet gulost
  • 6 tomater
  • 1 bunt vårløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss kapers
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

pizzabunn:

Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Sett stekeovnen på 225 °C.

Pizzafyll:

Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Tips!

Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.
4
Porsjoner

    Pizzabunn:

  • 25 g fersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
  • dl lunkent vann
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • ½ ts salt
  • 3 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl hvetemel (ca)
  • Pizzafyll:

  • 2 auberginer
  • 2 ss TINE Meierismør til steking
  • ½ dl tomatpuré
  • 200 g Norvegia® Revet eller annen revet gulost
  • 6 tomater
  • 1 bunt vårløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss kapers
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper

pizzabunn:

Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Sett stekeovnen på 225 °C.

Pizzafyll:

Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Tips!

Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar