Kanelboller

Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

24
Porsjoner

    Grunndeig søt gjærbakst

  • 150 g TINE Meierismør
  • 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 50 g gjær
  • ½ ts salt
  • dl sukker (ca.100g)
  • 1 egg
  • 15 dl hvetemel (ca.)
  • 2 ts kardemomme (kan sløyfes)
  • Fyll :

  • 200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
  • 2 dl sukker
  • 3 ss malt kanel
  • Pensling og dryss:

  • 1 egg
  • 4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du

Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
Sett stekeovnen på 250 °C.
Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.

Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.
24
Porsjoner

    Grunndeig søt gjærbakst

  • 150 g TINE Meierismør
  • 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 50 g gjær
  • ½ ts salt
  • dl sukker (ca.100g)
  • 1 egg
  • 15 dl hvetemel (ca.)
  • 2 ts kardemomme (kan sløyfes)
  • Fyll :

  • 200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
  • 2 dl sukker
  • 3 ss malt kanel
  • Pensling og dryss:

  • 1 egg
  • 4 ss perlesukker (kan sløyfes)
Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
Sett stekeovnen på 250 °C.
Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.

Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar