Panna Cotta med vinterfrukter

Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

160 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

160 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Panna Cotta

  • 1 gelatinplate
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • ¾ dl sukker
  • ½ vaniljestang
  • Lake

  • 1 dl rødvin
  • ½ dl sukker
  • 1 kanelstang
  • ½ vaniljestang
  • 1 stjerneanis
  • Frukt

  • 4 svisker
  • 4 tørkede aprikoser

Slik gjør du

Panna Cotta

Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.

Lake

Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.

Frukt

Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.

Tips!

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 
4
Porsjoner

    Panna Cotta

  • 1 gelatinplate
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • ¾ dl sukker
  • ½ vaniljestang
  • Lake

  • 1 dl rødvin
  • ½ dl sukker
  • 1 kanelstang
  • ½ vaniljestang
  • 1 stjerneanis
  • Frukt

  • 4 svisker
  • 4 tørkede aprikoser

Panna Cotta

Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.

Lake

Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.

Frukt

Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.

Tips!

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar