Fylte konfektbiter

Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

120 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

120 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 400 g sjokolade av god kvalitet
  • Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

  • dl TINE Kremfløte
  • 260 g sjokolade
  • 2 appelsiner
  • Sitronkrem:

  • 50 g TINE Meierismør , romtemperert
  • ½ dl TINE Kremfløte
  • 4.5 dl melis
  • 4 dråpe sitroner
  • Bringebærganache:

  • 4 dl vann
  • 1 pakke bringebærgelé
  • 3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du

Finn frem konfektformer.
Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.

Sjokoladeganache med appelsin:

Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.

Sitronkrem:

Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.

Bringebærganache:

Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.
1
Porsjoner
  • 400 g sjokolade av god kvalitet
  • Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

  • dl TINE Kremfløte
  • 260 g sjokolade
  • 2 appelsiner
  • Sitronkrem:

  • 50 g TINE Meierismør , romtemperert
  • ½ dl TINE Kremfløte
  • 4.5 dl melis
  • 4 dråpe sitroner
  • Bringebærganache:

  • 4 dl vann
  • 1 pakke bringebærgelé
  • 3 dl TINE Kremfløte
Finn frem konfektformer.
Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.

Sjokoladeganache med appelsin:

Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.

Sitronkrem:

Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.

Bringebærganache:

Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar