Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 6 rødbeter (á ca 150 gram)
  • 1 løk
  • 8 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 3 dl TINE Matfløte
  • ¼ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Ostetoast:

  • 8 skive grovt brød
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 8 skive Norvegia® Original
  • Tilbehør (kan sløyfes):

  • 4 ss TINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
  • 2 ss gressløk , hakket

Slik gjør du

Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.

Tips!

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.
4
Porsjoner
  • 6 rødbeter (á ca 150 gram)
  • 1 løk
  • 8 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 3 dl TINE Matfløte
  • ¼ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Ostetoast:

  • 8 skive grovt brød
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 8 skive Norvegia® Original
  • Tilbehør (kan sløyfes):

  • 4 ss TINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
  • 2 ss gressløk , hakket
Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.

Tips!

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar