Cupcakes med sitrontopping

En frisk krem av sitron kan passe i smak både til lyse og mørke cupcakes. Revet sitronskall fungerer som dekorativ pynt. Du kan også strø kokos på og pynte med friske jordbær.

25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En frisk krem av sitron kan passe i smak både til lyse og mørke cupcakes. Revet sitronskall fungerer som dekorativ pynt. Du kan også strø kokos på og pynte med friske jordbær.

25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner

    Lys muffinsdeig:

  • 2 egg
  • dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g TINE Meierismør
  • 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • Sitrontopping:

  • 25 g romtemperert TINE Meierismør
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 sitron revet skall av
  • 5 dl melis

Slik gjør du

Du trenger muffinsformer. Sett stekeovnen på 200 °C for store muffins eller 225 °C for små muffins.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og evt sitronskall. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne. Ca. 10 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
Rør smøret porøst og tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør i melis og visp til glasuren blir glatt. Tilsett litt vann hvis du vil ha tynnere glasur. Smør glasuren på kakene og pynt med sitronskall eller kokos.

Tips!

Rør inn forskjellige smaker i grunndeigen, for eksempel sjokolade, gulrot og rosiner, eller frosne bær. Det gir variasjon og smaker herlig sammen med ulike typer av topping.
1
Porsjoner

    Lys muffinsdeig:

  • 2 egg
  • dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g TINE Meierismør
  • 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • Sitrontopping:

  • 25 g romtemperert TINE Meierismør
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 sitron revet skall av
  • 5 dl melis
Du trenger muffinsformer. Sett stekeovnen på 200 °C for store muffins eller 225 °C for små muffins.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og evt sitronskall. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne. Ca. 10 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
Rør smøret porøst og tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør i melis og visp til glasuren blir glatt. Tilsett litt vann hvis du vil ha tynnere glasur. Smør glasuren på kakene og pynt med sitronskall eller kokos.

Tips!

Rør inn forskjellige smaker i grunndeigen, for eksempel sjokolade, gulrot og rosiner, eller frosne bær. Det gir variasjon og smaker herlig sammen med ulike typer av topping.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar