Sjokoladevafler

Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.

35 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Sjokolade og vafler er en kombinasjon som sjelden slår feil. Is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær smaker godt til.

35 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 50 g TINE Meierismør
  • 2 egg
  • 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • dl hvetemel
  • ½ dl kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss sukker
  • ½ ts salt
  • Til steking:

  • 2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du

Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.
Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.
La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.
Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.

Tips!

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.
1
Porsjoner
  • 50 g TINE Meierismør
  • 2 egg
  • 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • dl hvetemel
  • ½ dl kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss sukker
  • ½ ts salt
  • Til steking:

  • 2 ss TINE Meierismør
Smelt smør. Visp egg og tilsett melk.
Bland hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen. Rør inn egg- og melkeblandingen sammen med det smeltede smøret.
La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern.
Server vaflene nystekte, gjerne med is, vispet kremfløte eller vaniljekesam og friske bær til.

Tips!

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar