Lett og lettvint ertesuppe

Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 600 g frosne erter
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • 5 dl vann
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss TINE Meierismør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger (300 g) TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 1 ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.
Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.

Tips!

Istedenfor erter kan du gjerne bruke frossen brokkoli. Det er alltid lurt å ha litt frosne grønnsaker på lur i fryseboksen. Da har du et utmerket utgangspunkt for å lage supper og stuinger hele året.
4
Porsjoner
  • 600 g frosne erter
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • 5 dl vann
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss TINE Meierismør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger (300 g) TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 1 ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper
Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.
Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.

Tips!

Istedenfor erter kan du gjerne bruke frossen brokkoli. Det er alltid lurt å ha litt frosne grønnsaker på lur i fryseboksen. Da har du et utmerket utgangspunkt for å lage supper og stuinger hele året.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar