Viltgryte med Snøfrisk®

En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!

35 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!

35 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Viltgryte

  • 500 g reinskav
  • 200 g sopp (gjerne kantarell)
  • 1 ts fenikkelfrø
  • 1 rødløk (i skiver)
  • 3 ss TINE Meierismør
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 dl kraft (gjerne viltkraft)
  • 1 ss Dijonsennep
  • 3 ss Snøfrisk® Naturell
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 4 ss tyttebær
  • 100 g bacon (kan sløyfes)
  • Potetmos:

  • 500 g mandelpoteter
  • 4 ss TINE Meierismør
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 1 ts salt
  • ½ ts hvit pepper
  • 1 litt kruspersille

Slik gjør du

Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.

Potetmos:

Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Tips!

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.
4
Porsjoner

    Viltgryte

  • 500 g reinskav
  • 200 g sopp (gjerne kantarell)
  • 1 ts fenikkelfrø
  • 1 rødløk (i skiver)
  • 3 ss TINE Meierismør
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 dl kraft (gjerne viltkraft)
  • 1 ss Dijonsennep
  • 3 ss Snøfrisk® Naturell
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 4 ss tyttebær
  • 100 g bacon (kan sløyfes)
  • Potetmos:

  • 500 g mandelpoteter
  • 4 ss TINE Meierismør
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 1 ts salt
  • ½ ts hvit pepper
  • 1 litt kruspersille
Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.

Potetmos:

Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Tips!

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar