Kremet rotgrønnsaksuppe

I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.

15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 6 poteter
  • ½ sellerirot
  • 3 gulrøtter
  • 1 l hønsebuljong
  • ½ ts estragon
  • 3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
  • 1 ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • 2 ss fersk timian

Slik gjør du

Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.
Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.
Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.
Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.

Tips!

Velg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!
4
Porsjoner
  • 6 poteter
  • ½ sellerirot
  • 3 gulrøtter
  • 1 l hønsebuljong
  • ½ ts estragon
  • 3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
  • 1 ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • 2 ss fersk timian
Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.
Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.
Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.
Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.

Tips!

Velg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar