Laks med kanel, mandler og appelsindressing

Her har du oppskriften på en spennende og annerledes laksemiddag med smak av kanel og mandler. Fiskeretten serveres med wokede grønnsaker, kokte poteter og en frisk appelsindressing.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Her har du oppskriften på en spennende og annerledes laksemiddag med smak av kanel og mandler. Fiskeretten serveres med wokede grønnsaker, kokte poteter og en frisk appelsindressing.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Laks

  • 600 g laksefilet feks Salma
  • 1 fennikel
  • 2 ss TINE Meierismør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 1 dl mandelflak
  • Appelsindressing

  • 2 dl Kesam® Original
  • ½ appelsin , revet skall av
  • 2 ts flytende honning
  • ¼ ts salt
  • Poteter

  • 8 poteter
  • Grønnsakswok

  • 1 rødløk
  • 1 fedd finhakket hvitløksfedd
  • 1 dl bønnespire
  • 1 gulrot
  • 15 sukkererter

Slik gjør du

Til denne oppskriften på laks i form med kanel og mandel trenger du en ildfast form. Sett stekeovnen ved 225 °C.

Poteter

Kok opp vann, og ha i potetene. De er gjennomkokte etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene.

Laks

Skjær fennikel i tynne skiver. Legg fennikel og laks i en godt smurt ildfast form. Del smøret i biter og ha det over. Dryss på salt og pepper. Fordel kanel og mandelflak over laksen.
Stek laksen midt i ovnen i ca 15 minutter.

Grønnsakswok

Skjær alle grønnsakene i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten. Følg deretter på med hvitløk, rødløk og de øvrige grønnsakene.

Appelsindressing

Bland sammen Kesam og revet appelsinskall. Del appelsinkjøttet i biter og vend det inn. Smak dressingen godt til med salt og pepper.

Ved servering

Server laksen med kokte poteter, appelsindressing og de wokede grønnsakene. Topp gjerne det hele med en liten dæsj Kesam.
4
Porsjoner

    Laks

  • 600 g laksefilet feks Salma
  • 1 fennikel
  • 2 ss TINE Meierismør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 1 dl mandelflak
  • Appelsindressing

  • 2 dl Kesam® Original
  • ½ appelsin , revet skall av
  • 2 ts flytende honning
  • ¼ ts salt
  • Poteter

  • 8 poteter
  • Grønnsakswok

  • 1 rødløk
  • 1 fedd finhakket hvitløksfedd
  • 1 dl bønnespire
  • 1 gulrot
  • 15 sukkererter
Til denne oppskriften på laks i form med kanel og mandel trenger du en ildfast form. Sett stekeovnen ved 225 °C.

Poteter

Kok opp vann, og ha i potetene. De er gjennomkokte etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene.

Laks

Skjær fennikel i tynne skiver. Legg fennikel og laks i en godt smurt ildfast form. Del smøret i biter og ha det over. Dryss på salt og pepper. Fordel kanel og mandelflak over laksen.
Stek laksen midt i ovnen i ca 15 minutter.

Grønnsakswok

Skjær alle grønnsakene i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten. Følg deretter på med hvitløk, rødløk og de øvrige grønnsakene.

Appelsindressing

Bland sammen Kesam og revet appelsinskall. Del appelsinkjøttet i biter og vend det inn. Smak dressingen godt til med salt og pepper.

Ved servering

Server laksen med kokte poteter, appelsindressing og de wokede grønnsakene. Topp gjerne det hele med en liten dæsj Kesam.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar