Appelsinkylling

Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Saus:

  • 1 appelsin
  • ½ sitron
  • 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 1 hønsebuljongterning
  • 1 ts kinesisk soyasaus
  • 1 ss rosiner
  • 1 ts sambal oelek
  • kyllingfilet:

  • ½ ts salt
  • 4 kyllingfileter
  • 1 ss TINE Meierismør
  • ½ purre i ringer
  • 2 ss grovhakket persille

Slik gjør du

saus:

Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.

kyllingfilet:

Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

Tips!

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.
4
Porsjoner

    Saus:

  • 1 appelsin
  • ½ sitron
  • 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 1 hønsebuljongterning
  • 1 ts kinesisk soyasaus
  • 1 ss rosiner
  • 1 ts sambal oelek
  • kyllingfilet:

  • ½ ts salt
  • 4 kyllingfileter
  • 1 ss TINE Meierismør
  • ½ purre i ringer
  • 2 ss grovhakket persille

saus:

Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.

kyllingfilet:

Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

Tips!

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar