Kremet gresskarsuppe

Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Oppskrift på en mettende suppe med høstens gresskar. Med ristede gresskarkjerner blir suppen ekstra innbydende.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

5
Porsjoner

    Ristede gresskarkjerner:

  • 50 g tørrede gresskarkjerner
  • ¼ ts salt
  • Suppe:

  • 650 g gresskar , i biter
  • 10 g TINE Meierismør
  • 2 hakket sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss finhakket rød chili
  • 2 ts korianderfrø
  • dl Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 5 dl hummer buljong , gjerne hummerfond
  • 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

Ristede gresskarkjerner:

Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.

Suppe:

Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.

Tips!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.
5
Porsjoner

    Ristede gresskarkjerner:

  • 50 g tørrede gresskarkjerner
  • ¼ ts salt
  • Suppe:

  • 650 g gresskar , i biter
  • 10 g TINE Meierismør
  • 2 hakket sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ss finhakket rød chili
  • 2 ts korianderfrø
  • dl Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 5 dl hummer buljong , gjerne hummerfond
  • 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • ts salt
  • 1 ts pepper

Ristede gresskarkjerner:

Rist tørre gresskarkjerner gylne i en tørr stekepanne. Dryss på salt og avkjøl.

Suppe:

Skjær toppen av gresskar, hul ut kjøttet og skjær det i terninger.
Smelt smør i en kjele ved sterk varme, men uten at det bruner. Surr gresskar, løk, hvitløk, chili og koriander i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinsaft, buljong og Crème Fraîche. Kok suppen ved svak varme og under lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper Server med de ristede gresskarfrøene oppå.

Tips!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter eller som tilbehør. Den er friskere enn fløte og mildere enn rømme.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar