Vaffel med skinke

Vafler trenger ikke nødvendigvis være søte. Dette er litt grovere vafler med skinke og Kesam® blandet med biter av paprika. 1 porsjon holder til ca. 4 voksne.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Vafler trenger ikke nødvendigvis være søte. Dette er litt grovere vafler med skinke og Kesam® blandet med biter av paprika. 1 porsjon holder til ca. 4 voksne.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner

    Vafler:

  • 50 g TINE Meierismør
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl hvetemel
  • dl sammalt hvete, grov
  • ¼ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
  • Kesamfyll:

  • 1 rød paprika
  • 3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
  • 8 skive spekeskinke
  • Pynt (kan sløyfes):

  • 8 kvister timian

Slik gjør du

Vafler:

Smelt smør og la det avkjøles noe. Pisk egg og sukker til du får en luftig eggedosis.
Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og bakepulver. Bland vekselvis inn det tørre, kulturmelk og smeltet smør.
Rør alt til en jevn og fin vaffelrøre. Røren må svelle (hvile) i minst 15 minutter for å få den riktige konsistensen før du steker vaflene.
Stek vaflene og avkjøl.

Fyll og pynt:

Finhakk paprika. Bland kesam med paprika og smak til med salt og pepper. Ha kesamen på vaflene med skinke. Pynt gjerne med litt timian eller andre friske urter.

Tips!

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.
1
Porsjoner

    Vafler:

  • 50 g TINE Meierismør
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl hvetemel
  • dl sammalt hvete, grov
  • ¼ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
  • Kesamfyll:

  • 1 rød paprika
  • 3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
  • 8 skive spekeskinke
  • Pynt (kan sløyfes):

  • 8 kvister timian

Vafler:

Smelt smør og la det avkjøles noe. Pisk egg og sukker til du får en luftig eggedosis.
Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og bakepulver. Bland vekselvis inn det tørre, kulturmelk og smeltet smør.
Rør alt til en jevn og fin vaffelrøre. Røren må svelle (hvile) i minst 15 minutter for å få den riktige konsistensen før du steker vaflene.
Stek vaflene og avkjøl.

Fyll og pynt:

Finhakk paprika. Bland kesam med paprika og smak til med salt og pepper. Ha kesamen på vaflene med skinke. Pynt gjerne med litt timian eller andre friske urter.

Tips!

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar