Tips for søte kremdager

Pavlovakopper TH  banner

Nå kommer kremdagene på rekke og rad, og med pavlova på menyen er det lett å glede gjestene!

Med bunn av marengs som er sprø utenpå og myk inni og masse krem på toppen, er det ikke rart pavlova stadig topper listene over de mest populære kremkakene. Kaken lar seg enkelt pynte med sesongens frukt og bær, og den blir fort midtpunktet på kakebordet. 

La deg inspirere av våre oppskrifter og se hvor mye pavlovaen kan varieres. 

Raskt, enkelt og fristende!

Ved å lage porsjonspavlova, er det både enklere og mer hygienisk å servere kremfristelsen. Marengsbunnene kan fint oppbevares i lukket boks i flere uker, og det er derfor raskt og enkelt å diske opp med pavlova – også i travle sommermåneder. 

Prøv vår oppskrift på pavlova-kopper med vaniljekrem og fruktsalsa (toppbildet). Denne herligheten er full av både sødme og friskhet!

Visste du dette om pavlova?

Opprinnelig ble pavlova laget i Australia som en hyllest til en russisk ballettdanserinne på 1920-tallet. Kaken ble så populær at den ble en slags nasjonalkake i Australia og New Zealand. 

Pavlova er en typisk sommerkake – den er lett å spise, enkel å lage og man kan bruke ulike kremfyll. I de siste årene har kaken blitt mer og mer populær i Norge, spesielt på våren og med høydepunkt på 17. mai. 

Norsk verdensrekord

Verdensrekorden i å lage størst pavlova er faktisk norsk! I mai 2018 lagde TINE Partner, med vår egen konditor Bernhard Azinger i spissen, verdens største pavlova på hele 88,5 kvadratmeter! På denne rekordkaken ble det blant annet brukt Piano® Pavlovakrem. Dette er en ferdig pavlovakrem som kun skal piskes før den er klar til å strykes på marengsbunnen. Det er tidsbesparende på både rekordstore kaker og små porsjonskaker!

 

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms