Våre beste vaffeloppskrifter til vaffeldagen og påsken

vaffel med skinke

Varm opp vaffeljernet – nå kommer anledningene på rekke og rad! Prøv TINE®-vaffelen for å gi dine gjester en ekstra god smaksopplevelse. 

Vafler smaker godt året rundt, men i påsken nyter vi gjerne ekstra mange av de fristende hjertene! Rett før påske, den 25. mars, kommer vaffeldagen, så det er bare å forberede vaffelserveringen. Vi har oppskrifter på grove matvafler, søte, tradisjonelle vafler og også enda søtere vafler med sjokolade og krem. Det finnes en vaffel til enhver anledning!

På toppbildet ser du grovere vafler med skinke og Kesam® blandet med biter av paprika.   Et herlig lunsj- eller mellommåltid! 

Hva slags vaffel ville de dyktige kokkene på kokkelandslaget valgt å lage? Svaret på det og mengder med vaffelinspirasjon finner du i vårt helt nye vaffelhefte: Fristende vaffeloppskrifter .

I vår oppskriftsdatabase finner du oppskrifter som varierer fra det helt tradisjonelle til det litt mer vågale.

TIPS: Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Vaffeldagen 25. mars

Vaffelhjerte

Den offisielle forklaringen på vaffeldagen er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) den 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere. Vår frues dag ble på svensk folkemunne til «Våffeldagen», som etterhvert ble til Vaffeldagen som den 25. mars feires over store deler av verden.

God vaffeldag!

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms