TINEs resultat for 2020 er et fundament for framtida

TINE-tankbil i natur banner

– Jeg er både fornøyd og imponert! Det har blitt gjort et fantastisk stykke arbeid i hele verdikjeden fra bås til bord, hver eneste dag i et krevende år, for å få til dette, sier konsernsjef Gunnar Hovland.

Fasiten på resultatet vårt er: 1992 millioner kroner er en forbedring på 803 millioner kroner sammenliknet med 2019, og en etterbetaling til eierne på 76 øre for hver liter levert er opp fra 43 øre i 2019, noe som setter rekord i begge kategorier for oss i TINE. Aldri før har vi levert så gode tall, og timingen kunne knapt vært bedre. 1083 millioner kroner går nå rett tilbake til melkeprodusenter over hele landet som har store investeringsbehov på gårdene sine for å blant annet fortsette å innfri på kravene til dyrevelferd og bærekraft.

Vi har også levert på samfunnsoppdraget vårt i året hvor en flaggermus på andre siden av kloden skulle snu verden på hodet. Eiere og ansatte i TINE har fullt fortjent blitt vurdert som samfunnskritiske funksjoner når krisen inntreffer og krevende tider til tross – kjøleskapene i butikker over hele landet har blitt fylt opp gjennom hamstring, norgesferie og hjemmekontortider. 

TINE har gjort store investeringer på blant annet Dovre, Storsteinnes og Elnesvågen – hver av dem har store ringvirkninger på lokalmiljøene sine. Vi vinner omdømmeprisene Ipsos og RepTrak, og for få uker siden ble vi tildelt Helse- og omsorgsdepartementets pris for «Sunnere produkter» for vårt arbeid med å redusere mettet fett i melka. Det er med andre ord mye å glede seg over. (...)

Les hele pressemeldinga på tine.no

TINE® Årsrapport 2020