Månedens oster – Dovre Ysteri Norsk Brie – med eller uten pepper

Banner_Dovre_Ysteri_Brie

Månedens oster for mars er to av ostene fra TINEs meieri på Dovre: Dovre Ysteri Norsk Brie og Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper. Peppervarianten er premiert med sølvmedalje under Oste-VM to år på rad, senest i Bergamo i oktober 2019.

Disse norske brie-ostene produseres på det vesle meieriet med 13 ansatte på Dovre i naturskjønne Gudbrandsdalen, hvor det har blitt produsert ost i over 100 år. Melka som brukes kommer fra kyr fra Dovre og Lesja.

Tips: La osten stå i romtemperatur i minst én time før den skal spises – da smaker den mer. 

Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper

Dovre Ysteri Brie Pepper thDovre Ysteri Norsk Brie Pepper er en annerledes brie, da den er tilsatt ekstra fløte og hel grønn pepper, noe som gir en mild, men fremtredende peppersmak. 

Osten er lettskåret og et spennende innslag på ostefatet. Den er nydelig på brød og knekkebrød, og sammen med spekeskinke og friske jordbær.

Last ned plakat A4 på Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper

Dovre Ysteri Norsk Brie              

Dovre Ysteri Brie thDovre Ysteri Mild Norsk Brie er en mild og litt syrlig brie som de fleste vil like. 

Osten er enkel å skjære og passer godt på ferskt brød eller bagetter. Osten passer også godt til skinke, salami eller søte bær, for eksempel jordbær. Prøv den sammen med honning og kremet balsamico, og bruk den gjerne på pizza!

Plakat A4 på Dovre Ysteri Norsk Brie

Jimmy Øien på Dovre Ysteri

Bli bedre kjent med et av Norges eldste ysterier, som ligger i naturskjønne omgivelser på Dovre. Kjøkkensjef på restaurant Rest, Jimmy Øien, lar seg inspirere av fantastisk natur og lager mat med norsk ost i verdensklasse.

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms