TINE® vant pris i kategorien «Sunnere produkter»

Anne Marie Skjølsvik - pris for sunnere produkter feb 2021 - banner TH

5. februar 2021: Helse- og omsorgsdepartementet har kåret de aktører i matvarebransjen som har gjort en særlig innsats i arbeidet for bedre kosthold. TINE® vant for sin innsats for fettreduksjon i melka.

­Fettinnholdet i TINEs to lettmelker ble redusert fra 1,2 % og 0,7 % fett til 1,0 % og 0,5 % fett i februar 2019. En reduksjon på 0,2 g fett/100 g høres kanskje ikke så mye ut, men med et stort salgsvolum som TINE Lettmelk har, utgjør endringen til sammen en reduksjon i mettet fett på ca. 240 tonn per år. I et folkehelseperspektiv er de små reduksjonene i hverdagsproduktene viktige og av stor betydning for inntaket av mettet fett i befolkningen, var noe av det juryen trakk frem i sin begrunnelse.

– Folkehelsa er en viktig del av vårt samfunnsansvar og vi jobber hele tiden for å oppfylle vår del av intensjonsavtalen ved å sørge for at produktene vi tilbyr er en naturlig del av et variert kosthold. Da må de også være bærekraftige, sunne, næringsrike og ikke minst; smake veldig godt. Når vi klarer å redusere fettinnholdet i melka, selve kronjuvelen vår, og samtidig beholde den samme gode smaken og den fantastisk rike sammensetningen av viktige næringsstoffer, ja da er det utrolig hyggelig å få en pris som dette, sier konsernsjef Gunnar Hovland.

Arbeidet fortsetter

Ost er det neste hverdagsproduktet TINE ønsker å gjøre en innsats på. Målet er å få ti prosent av forbrukere til å velge varianter med mindre fett, og spesielt nøkkelhullsmerkede produkter innen 2025.

– Potensialet her er stort, og vi opplever at folk ønsker å spise sunt og mindre fett. Hvitost er nordmenns ubestridte pålegg nr. 1, derfor blir god smak viktig for at vi skal nå dette målet. Lavere fettinnhold gir i utgangspunktet mindre smak. Derfor har vi jobbet knallhardt med produktutvikling for å skape lettere varianter som er fullverdige alternativer i hverdagen, forteller Unn Grønvold Nikolaisen, kategoridirektør for ost i TINE. (...)

Les hele pressemeldingen på tine.no

Om utmerkelsen

Utmerkelsene er en del av helsemyndighetenes intensjonsavtale med matbransjen for å tilrettelegge for et sunnere kosthold. Avtalens formål er å redusere befolkningens inntak av salt, tilsatt sukker og mettet fett, og øke inntak av frukt og grønt, grove kornprodukter og sjømat.

Les om alle vinnerne av intensjonsavtalens utmerkelser på helsedirektoratet.no