Ost i mat – utallige muligheter

GettyImages-679590138-pizza-banner

Ost egner seg godt både i varme og kalde retter! Varier med ulike typer oster – og bruk gjerne osterester. Vi har samlet en rekke tips og oppskrifter. Ostens dag er i år fredag 23. oktober – bli med på å feire dagen!

Ost egner seg veldig godt for eksempel som snacks på tradisjonelle ostefat, i smakfulle paier, på pizza, i salater og tapas samt til gratinering.

Bedre med alderen

Noen produkter blir faktisk bedre ved lagring! Ost vil utvikle smak og karakter når den modnes, dersom den oppbevares riktig. Du trenger altså ikke å kaste ost selv om datoen har passert. Ser den like fin ut, er det ingen grunn til bekymring.

Benytt osterester i nye, herlige retter! Du unngår matsvinn – og det er god økonomi.

Spenstig 50-åring

tine_ridder_classic_1,7kgSamtidig med at TINE Meieriet Tresfjord feirer sitt 100-årsjubileum, markerer vi at det i år er 50 år siden den første ridderosten kom på markedet i Norge. Ridder® har høstet internasjonal anerkjennelse og har fått tildelt «Spesialitet – unik smak» fra Matmerk.

I 1969 skjedde en osterevolusjon i Norge, og «ridderne» på meieriet i Tresfjord ønsket å lage en ost som var minst like god som lignende importerte oster, basert på lokal melk fra Romsdalen. Osten fikk først navnet Sanct Svithun, men det ble nedstemt. Navnet Ridder® ble valgt fordi osten skulle fremstå som noe eksklusivt.

Kjennetegnet på Ridder® er en halvfast ost med en fyldig og pikant smak og aroma. Skorpen er oransje, men selve osten inni er blek gul.

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms