TINE skal bidra til gode vaner hos barn og unge i hele Norge

TINE Fotballskole banner

TINE skal skape sunne og gode vaner hos norske barn, og har forpliktet seg til fire nye løfter som skal hjelpe foreldre og andre omsorgspersoner å ta smarte valg i en hektisk hverdag.

Slik lyder de fire   løftene som skal bane vei for hvordan TINE skal bidra til barns gode vaner fremover: 

  • Vi skal gjøre det enkelt for barn å få i seg 3 porsjoner meieriprodukter hver dag  

  • Vi jobber kontinuerlig for å tilby sunnere og mer bærekraftige løsninger  

  • Vi bidrar til sunnere vaner gjennom ansvarlig merking og markedsføring  

  • Vi fremmer fysisk aktivitet blant barn  

– TINE er en viktig samfunnsaktør som forvalter en av Norges største merkevarer og en sterk tilstedeværelse hvor barnefamilier og barn ferdes hver dag. Med det følger også et ansvar for å hjelpe foreldre og andre omsorgspersoner til å skape sunne og gode vaner for barna sine, sier Bjørn Malm, leder for bærekraft i TINE.

TINE satser på barneidrett og fysisk aktivitet

Gjennom sponsorsamarbeid med idretten ønsker TINE å være med å bidra til Verdens helseorganisasjons (WHO) mål om å redusere inaktivitet blant barn og unge innen 2025. Ifølge WHO er det få norske barn som følger myndighetenes råd om å være fysisk aktiv i 60 minutter daglig. Nå har TINE og NFF blitt enige om en ny avtale, som sikrer fotballskole for tusenvis av aktive barn i fire nye år.  

– TINE skal bidra til fysisk aktivitet blant barn og unge, og TINE Fotballskole er en nøkkel for å lykkes gjennom lek og idrett. Samtidig som vi kan være med å etablere gode vaner rundt et sunt og bærekraftig kosthold i tidlig alder, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.    

Siden oppstarten i 1998 har TINE og Norges Fotballforbund arrangert TINE fotballskole for over 1,5 millioner barn og unge i hele Norge. I tillegg genererer TINE Fotballskole inntekter til klubbenes aktivitetstilbud gjennom hele året. Over 1 milliard kroner i klubbinntekter siden oppstarten har etterlatt tydelige fotspor i barneidretten rundt om i hele Norge.   

 – TINE Fotballskole har blitt en arena hvor mange barn legger grunnlaget for at man fortsetter å holde seg i aktivitet når man er voksen. Kombinasjonen mellom fysisk aktivitet og sunt kosthold bidrar til god helse, og her skal TINE være med å bidra, sier Syversen.

(Saken fortsetter under filmen.)

Et sunt valg skal være et enkelt valg

Gjennom TINEs arbeid for aktive barn skal meieriselskapet også gjøre det enklere for foreldre og barn å ta sunnere valg og følge Helsemyndighetens kostråd hvor de anbefaler magre meieriprodukter som del av det daglige kostholdet.  

– Vi jobber kontinuerlig for å tilby sunnere og mer bærekraftige løsninger. Dette innebærer også at vi må gjøre det enkelt for barn i Norge å spise magre meieriprodukter. Vi vet at kalsium og vitamin D er viktig for kropper i vekst. I tillegg til et variert kosthold og en aktiv hverdag er de nødvendige for at barnas skjelett skal vokse og utvikle seg normalt, fortsetter Malm.  

TINE skal jobbe videre med å redusere både sukker, salt og mettet fett i produktene sine, i tillegg til at de vil øke tilbudet av nøkkelhullsmerkede produkter. Arbeidet med å sikre et bredt utvalg med lettere alternativ skal bidra til at disse blir naturlige førstevalg hos barnefamilien.  

– Vi må også være vårt ansvar bevisst når det gjelder merking og markedsføring av våre produkter. Vi skal gi god informasjon om produktene våre, om innhold, bruksegenskaper og rolle i kostholdet slik at foreldre selv kan ta informerte og sunnere matvarevalg, avslutter bærekraftsjefen i TINE.