Økologiske produkter og oppskrifter fra TINE

Økologiske produkter_banner

Her er en oversikt over TINEs mange økologiske produkter og tips til smakfulle retter de kan brukes i. 

Økologisk mat er produsert på naturens premisser, som i størst mulig grad tar hensyn til dyrenes naturlige atferd og behov. Der det er mulig benyttes vekstskifte som innebærer at det dyrkes ulike planteslag på det samme arealet, gjerne i en bestemt syklus. Aktivt vekstskifte er viktig for utnyttelse av næringsressurser og for å forebygge ugress og angrep av skadedyr. Målet er en mer bærekraftig forvaltning av ressurser. 

Ø-merket

Ø-merket er et godkjenningsmerke. Et produkt som rettmessig bærer dette merket, er produsert i samsvar med regelverket for økologisk produksjon. Debio eier og forvalter Ø-merket og gir tillatelse og retningslinjer for merking. Se mer informasjon om økologi i TINE på dette informasjonsarket. 

Økologisk melk 2020

Ny og enda mer miljøvennlig kartong

TINEs økologiske melk kommer snart i ny og mer miljøvennlig kartong. Den nye kartongen er ubleket, har et lag mindre og kommer uten kork. Disse endringene gir lavere vekt og lavere klimaavtrykk. 

Det gjøres ingen endringer med selve produktet – melken er like god og like holdbar som alltid! 

TINEs økologiske produkter

TINE tilbyr økologiske produkter innenfor flere kategorier: melk, juice, ost, matlagingsprodukter og kaffe. Nedenfor finner du en liste med TINEs økologiske produkter. Der kan de legges rett i handlekurven din. 

Under Oppskrifter kan du finne inspirasjon til matlaging med økologiske produkter. 

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms