Kos på vaffeldagen 25. mars

Glutenfrie vafler med appelsin og bringebær

Varm opp vaffeljernet – 25. mars er den store vaffeldagen! I disse dager er det kanskje ekstra viktig å huske på å kose seg litt ekstra, enten man er alene eller sammen med noen.

Egg, mel og melk er basisingrediensene du trenger for å lage  verdens beste vafler til hjemmekos eller der du befinner deg.

Kosevafler 💛

Hva er vel bedre enn å spre glede med nystekte, velduftende vafler med smør og brunost, eller kanskje rømme og syltetøy på? De beste vaflene lager du selv – kanskje bare med litt hjelp av våre gode vaffeloppskrifter. Og husk – mange foretekker iskald melk som drikke til vaflene!

Oppskrift på glutenfrie vafler  med for eksempel krem, appelsin og bringebær (toppbildet).

Tips: Lag laktosefrie vafler ved å bytte ut melk og smør med laktosefrie produkter.

Bruk gjerne rester!

Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, kesam, kulturmjølk, yoghurt eller fløteskvetter i vaffelrøren. Du kan også prøve deg fram med en rekke forskjellige kornsorter og krydder.

Matvafler

Med gode råvarer og godt tilbehør ypperlig å servere vafler til for eksempel  grove havrevafler  som et godt alternativ til brød til frokost, lunsj eller møtemat. Server gjerne med avokado, ruccola, ost og skinke. Bruk fantasien – prøv deg fram. Se også vedlagte oppskrifter.

Vaffeldagen 25. mars

Vafler fortjener å bli servert minst en gang i uken hele året, men den offisielle forklaringen på vaffeldagen er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) den 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere. Vår frues dag ble på svensk folkemunne til «Våffeldagen», som etterhvert ble til Vaffeldagen som den 25. mars feires over store deler av verden.

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms