SMAKfulle messedager i mars

Bernhard Azinger - Filip A. Bendi - Pål Jetmundsen - SMAK 2020 banner

Blide kokker på SMAK 2020: Bernhard Azinger, Filip A. Bendi og Pål Jetmundsen. Foto: Janne Sandvik

3.–6. mars ble SMAK 2020 holdt på Norges Varemesse i Lillestrøm. Messedagene ble fylt av inspirasjon, gode smaker og fokus på bærekraft. Rundt 25.000 besøkte messen i år!

Toppbildet: TINE-kokk og -konditor, Bernhard Azinger, stjernekokk Filip August Bendi og TINE-kokk Pål Jetmundsen.
All tekst og foto: Silje G. Johnsen og Janne Sandvik

TINE ønsket å være til stede på messen på en så bærekraftig måte som mulig. Standen ble laget av gjenvinningsbare materialer – stort sett tre og papp, det ble delt ut lite informasjon på papir og all mat ble brukt slik at ingenting måtte kastes. 

Se «timelapse» på hvordan standen vår ble bygget!

Fristende smaksprøver i Melkebaren 🥛

På TINEs stand kunne besøkende smake deilige melkedrikker og nyhetene Smaksatt Tinemelk® i Melkebaren. Baren ble et populært innslag på standen, og mange ble overrasket over at de smaksatte melkenyhetene verken inneholder sukker eller søtningsstoff, kun naturlig innhold av sukker fra melk.

Melkebaren SMAK 2020 med Christian Baietta, Anita Eken og barista Paul. Foto: Janne Sandvik

Smaksatt Tinemelk® begge Les mer om produktnyhetene og legg dem i din handlekurv:

TINE Lettmelk med kakao 330 ml

TINE Lettmelk med smak av jordbær 330 ml

Mesterkokken og konsernsjefen

Mesterkokk Christian André Pettersen viste sine ferdigheter på standen og mellom gourmetrettene fikk han også tatt en prat med TINEs konsernsjef Gunnar Hovland. Her med dagens konferansier, Kristian Ruud fra TINE Partner.

Mesterkokk Christian André Pettersen, konsernsjef Gunnar Hovland og konferansier Kristian Ruud. Foto: Janne Sandvik

«Melkeveien» SMAK 2020 - med Katinka Arntsen fra TINE Partner Industri. Foto: Janne Sandvik

«Fra ku til bord» 🐄

På standen kunne de besøkende gå «Melkeveien» og se hvordan melka kommer fra ku til bord, lære om hvordan TINE jobber med bærekraft og den viktige rollen TINE har som markedsregulator. 

Foredrag på standen

Ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik, snakket om «Er melk sunt og bærekraftig?» på standen. Det var stor interesse rundt dette temaet. 

I tillegg inviterte vi til foredrag om «TINE i fremtiden» Sven Richard Magerøy Tønnessen fra TINE Teknologilab, og «Bærekraft i TINE» ved Bjørn Malm fra TINE Kommunikasjon.

.

Christopher W. Davidsen SMAK 2020 Foto: Janne Sandvik

Kokkeshow hver dag! 👨‍🍳

TINE-kokkene Pål Jetmundsen og Bernhard Azinger kokkelerte hver dag på TINEs stand. Og hver dag fikk de besøk av en ny mesterkokk! Sammen tryllet de frem de lekreste retter.

Nysgjerrige besøkende fikk se kokkeshow med stjernekokkene Christian André Pettersen, Ørjan Johannessen, Filip August Bendi og Christopher W. Davidsen (bildet). Sistnevnte mottok nylig Michelin-stjerne for Speilsalen på Britannia Hotell i Trondheim.

Bærekraft i TINE – fra jord til bord

TINE har som mål å være best på bærekraft i norsk matbransje, og ble i 2019 kåret til Norges mest bærekraftige selskap (av folket). Hanne Cecilie Vestøl i TINE Partner Marketing holdt foredrag på Holdbar-messen (som gikk samtidig som SMAK) om hvordan TINE jobber med bærekraft i alle ledd av verdikjeden, helt fra gresset kua spiser, via produksjon og emballasje, til mindre matsvinn hos kunde/forbruker.

3D-print av mat med TINE Teknologilab

Hva er mulighetene og begrensningene i teknologien i dag og hva kommer i fremtiden? Inger Gislesen og Gunnar Salomonsen fra TINEs Teknologilab snakket med nysgjerrige gjester på messen om prosjektet «Verdige måltider i 3D» – en test av 3D-printet mat på norske sykehus.

 

Inger Gislesen og Gunnar Salomonsen, 3D-print av mat. Foto: Janne Sandvik

«Perfekt påfyll»

SMAK 2020: Sven Richard M. Tønnessen og Line Theil Strømsnes med AI-kjøleskap. Foto: Janne SandvikTINE Partners nye konsept TINE Arbeidslyst Perfekt Påfyll ble presentert på SMAK 2020, et konsept for ubetjent salgsløsning på arbeidsplassen som bringer kantinen ut i kontorlandskapet og der folk ferdes på arbeidsplassen.

Vi hjelper kunden blant annet med å levere riktige måltidsløsninger til flest mulige anledninger gjennom hele måltidsdøgnet.

Kjøleskap med ansiktsgjenkjenning

På en egen plass i innovasjonslaben på standen demonstrerte TINE IT hvordan et fremtidsrettet kjøleskap med kunstig intelligens fungerer.

Latte art – kaffe med melkekunst

NM i Kaffekunst, vinner Latte Art

TINE var sponsor, og det var spennende å se flinke baristaer lage kunst i melkeskummet i kaffekoppen. Anton Söderman ble årets vinner og skal representere Norge i World Latte Art Championship i Warszawa 18.–20. juni.

Datterselskapene også til stede

OsteCompagniet hadde fokus på hvitmuggostene fra Dovre Ysteri og serverte nydelige smaksprøver – til og med grillet. Fjordland hadde stand ved siden av TINE Partner, så der ble det flere hyggelige samtaler over både grøt og byggrynsvafler! Diplom-Is fristet med nydelig fløteiskrem og nyheten «bubble waffle» 😋

Sammendrag fra SMAK 2020, folk og intervjuer:

Bildesamling SMAK 2020 TINE Partner Foto: Janne Sandvik