«Rockekokken» og kjøkkensjefen på besøk hos selveste mesterkokk Ørjan

Toppbanner tinehandel.no

Forventningsfull gjeng på Bekkjarvik. Alle foto: Brita Unnerud

Stedets ubeskrivelige engasjement ga restaurant Kokkekollektivet i Halden en svært etterlengtet og populær premie i den tradisjonsrike konkurransen «Årets Matgledebedrift» – en konkurranse arrangert av TINE Partner for 12. året på rad.

Årets 2. plass gikk, ifølge juryformann Ørjan Johannessen, til et helt spesielt sted med ubeskrivelig engasjement. Et sted hvor det skjer veldig mye på innsiden, men mye på utsiden også. Restauranten gjør de små tingene som betyr så mye på små plasser – fra business til veldedighet – hvor alt selvfølgelig dreier seg om god mat. 

Fra venstre: Robert Aksmo, Ørjan Johannessen, Haakon Selmer-Olsen og TINEs Pål Jetmundsen Kåring i den tradisjonsrike konkurransen Årets Matgledebedrift gikk av stabelen i oktober og premien for 2. plassen var et besøk hjemme hos selveste juryformann og hans familie på flotte Bekkjarvik Gjestgiveri, og der en dag på kjøkkenet sammen med mesterkokken Ørjan.  

Engasjement ga resultater

– Hvorfor ønsket dere å melde dere på konkurransen om å bli Årets Matgledebedrift 2019?

– Vi er jo en relativt ny bedrift, så vi visste faktisk ikke så mye om konkurransen før vi ble tipset om den, men vi så fort at vi hadde noe å bidra med, da hele selskapsformen til Kokkekollektivet er å være kreative og fremme matglede med matarrangementer og gjestekokker osv. Ifølge eierne «rockekokk» Haakon Selmer-Olsen og kjøkkensjef Robert Aksmo er dette noe de garantert vil fortsette med.  

– Dere var en av finalistene og fikk 2. plass i konkurransen. Hva betyr denne premieringen for dere?

– Premieringen betyr masse for oss som team. Den skaper en god stemning på jobb og en stolthetsfølelse for alle som jobber på Kokkekollektivet. Andreplassen skaper også en ekstra pågangsvilje for hele bedriften, sier «rockekokken» Haakon. 

– Hva synes dere om selve premien: Et besøk hjemme hos Ørjan på Bekkjarvik Gjestgiveri?

På Østfolddialekt kommer det fra Haakon: – Premien var skikkelig trivelig og ille bra. Selv med 2. plass i konkurransen føler vi at vi vant førsteprisen siden vi fikk komme til Bekkjarvik og inn på kjøkkenet til Ørjan, sier Haakon videre.

På kjøkkenet hos mesterkokk Ørjan Johannessen på BekkjarvikForberedelser til kveldens middag ble gjort samtidig som praten gikk og gode matfaglige tips fra mesterkokken kom på rekke og rad. En premie som var helt genial og ga fantastisk inspirasjon i et herlig og hyggelig miljø. De positive tilbakemeldingene fra Kokkekollektivet-gutta stopper ikke der. Vi må gis ros til de flotte kokkelærlingene på Gjestgiveriet. Rett og slett et godt sted å jobbe og et godt sted å være på besøk, avslutter de svært fornøyde etter dagen hjemme hos Ørjan.

Gratulasjoner og lokale presseoppslag

– Vi bruker selvfølgelig 2. plassen for alt den er verdt markedsføringsmessig. Vi fikk masse lokale presseoppslag og Facebook-siden til Kokkekollektivet kokte av gratulasjoner. «Pokalen» og diplomet henger på hedersplass i restauranten og lykkeønskninger fra kolleger landet rundt strømmer fortsatt inn, stemmer kjøkkensjef Robert i.

– Det faller seg helt naturlig for oss å benytte inspirasjonen fra denne flotte dagen videre.  Vi ønsker å spinne videre på alt vi har lært på Bekkjarvik, inkludere og forsterke det som allerede gjøres i dag på Kokkekollektivet.

Konkurransens jury har blitt enda mer nysgjerrige på Kokkekollektivet og planlegger et nytt besøk for å følge utviklingen her – og helt sikkert smake på noen nye kreative matretter laget av rockekokken Haakon, kjøkkensjefen Robert og resten av teamet på Kokkekollektivet.  Vi gleder oss allerede! 

Årets Matgledebedrift 2020

Dersom du vurderer om din bedrift skal melde seg på neste års konkurranse om å bli Årets Matgledebedrift, kommer gutta fra Kokkekollektivet med en klar oppfordring:

– Vi oppfordrer alle som er kreative til å bli med på konkurransen «Årets Matgledebedrift».  Det er gøy å være kreativ og det vil skape en matglede på bedriften, som igjen vil skape et bedre miljø og flere fornøyde kunder til arbeidsplassen deres. Så lag temaer, be inn gjestekokker, ha bakedager, ta med gjester på soppturer osv. Det er bare kreativiteten som setter grenser her.

Norges største kokebokbiblotek

Til slutt garantert en ganske unik ting med 2. plassvinneren som fortjener å komme med:
Som en ekstra service til gjestene rommer restauranten nemlig Norges største og kanskje eneste kokebokbibliotek med over 2200 bøker! Gjestene kan låne med seg en god bok hjem eller få inspirasjon samtidig som de nyter et deilig måltid. En flott måte for restauranten å dele kunnskap ved å være på «tilbudssiden».

Bøkene er samlet inn fra fjern og nær. Fra venner. Fra kolleger. Fra kunder. Ja, fra overalt egentlig. Så det er bare å reise på besøk til Halden, for Kokkekollektivet er virkelig verdt et besøk.

Kokebokbiblioteket hos Kokkekollektivet