Topper laget for tidenes ostekurs

OsteEksperten PM

Foto, f.v.: Karl Erik Berge, Bondebladet, Thorbjørnrud Hotell, Frogner Special

To verdensmestere og en rekke kjente osteeksperter skal dele sin kunnskap på det som kanskje blir tidenes ostekurs. – Vi er veldig stolte av programmet og at vi har fått så mange dyktige folk med oss på laget, sier Katharina Sandberg Lund, som er faglig ansvarlig for ostekurset.

Programmet for OsteEksperten er nå klart – kurset som er et samarbeid mellom OsteCompagniet og Norsk Gardsost for å heve ostekompetansen i bedriftsmarkedet. Der finner vi blant annet begge de to norske verdensmestrene i ost: Jørn Hafslund fra Ostegården (2018) og Gunnar Waagen fra Tingvollost (2016). De skal fortelle sin historie fra å starte opp med ost i veldig liten skala hjemme på gården, til å plutselig få oppmerksomhet fra hele osteverden med seier i World Cheese Awards.

Tradisjoner og «live» ysting

Deltakerne får godt innblikk i både norske og utenlandske ystetradisjoner. Pascale Baudonnel, som er den viktigste foregangskvinnen for norsk gardysting, kommer for å snakke om de unike ystetradisjonene vi har her i landet, mens Jan Arne Moen som driver en av Norges fineste ostebutikker kommer for å snakke om ost fra ulike land og kulturer. Det blir også «live» ysting av ferskost fra scenen, og ikke minst omvisning på Thorbjørnrud Ysteri ved bonde og hotelleier Olav Lie-Nilsen. Kurset går over to samlinger på to dager, der første samling er allerede i januar.

– Nå håper vi alle osteinteresserte i dagligvare og serveringsmarkedet benytter anledningen til å fylle på med kompetanse og inspirasjon. Sammen kan vi løfte osteinteressen i Norge til nye høyder, avslutter Sandberg Lund.

Mer informasjon om kurset og påmelding her