Ny vri på julegrøten!

Risgrøt med fiken, druer, nøtter og blåbær banner JUL

Julen nærmer seg og dermed også tiden for å servere nydelig risengrynsgrøt – eller nissegrøt! Risgrøt serveres gjerne med sukker, kanel og et smørøye på toppen, men det finnes mye annet godt tilbehør som smaker godt på julegrøten – bruk fantasien!

Vi gir deg tips om oppvarming og hvor mye grøt du bør lage samt spennende oppskrifter.

Risgrøt med appelsin 1-1

Overrask nissen:  Topp grøten med jordbær, banan, karamellsaus og pepperkake!

Vinterlig sitrus:  Fileterte appelsinbåter, sammen med for eksempel mørk sjokolade og pistasjnøtter, gir en frisk, sødmefull, litt salt og knasende topping. 

Julens favoritter: Dadler, fiken, nøtter og tørket aprikos er tradisjonelle julesmaker. Med noen solsikkefrø og et kaneldryss over får man en helt ny julegrøt.

Lag selv eller varm opp ferdiggrøt

Lager du grøten selv, trenger du kun tre ingredienser: ris, melk og litt salt.
Dersom du foretrekker ferdiglaget, som bare skal varmes opp, tilbyr vi også grøt fra Fjordland.

Vi beregner i gjennomsnitt én kilo grøt til fire barn eller til tre voksne.

Grøtrester blir nye retter

Rester av grøt egner seg godt i saftig bakverk, lapper og vafler! Eller nydelig riskrem , som vel er juledessert nummer en her til lands. Et annet tips er å blande ferdig grøt med TINE Yoghurt Vanilje: 2 kg grøt og 500 gram yoghurt. Serveres kald – smaker nydelig!

Produkter fra TINE i denne artikkelen

Alle priser vises eks. moms